A kókuszfa ( Cocos nucifera ) a pálmafélék ( Arecaceae ) családjának tagja, és a kókuszfélék nemzetség egyetlen élő faja . [1] A " kókuszdió " kifejezés (vagy az archaikus " kókuszdió ") [2] utalhat az egész kókuszpálmára , a magra vagy a gyümölcsre , amely botanikailag csonthéjas , nem pedig dió . A név a régi portugál coco szóból származik , azaz „fej” vagy „koponya”, a kókuszdióhéjon az arcvonásokra emlékeztető három bemélyedés után. Mindenütt jelen vannak a tengerparti trópusi régiókban, és a trópusok kulturális ikonjai . Forrás: https://en-m-wikipedia-org.
A fahéj a Cinnamomum növénynemzetségből származó egyes fafajok kérgéből készült fűszer,[1] amely a fák ágainak lefejtett kérgéből készül. Leggyakoribb a ceyloni fahéjfából és a kínai fahéjfából előállított fahéj, de nem ritka az indonéz kasszia ilyen célú felhasználása sem. Mindemellett nem minden Cinnamomum nemzetségbe tartozó fafaj alkalmas arra, hogy fahéjat készítsenek belőle, például a közönséges kámforfa (Cinnamomum camphora) a kérgének aromája és íze miatt erre nem megfelelő.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki