Ha kérdésed van hívj minket! +36305697374

Buddha fej, gyanta figura 19 cm x Ø 13 cm
Buddha fej, gyanta figura 19 cm x Ø 13 cm
4 500 Ft

Buddha fej, gyanta figura 19 cm x Ø 13 cm

Buddha mint szimbólum
Eredeti értelmében Buddha a szenvedésből való felszabadulást jelképezi. A pocakos, mosolygós buddha a gazdagság és családi jólét szimbóluma. Olyan buddha aki gyermekekkel van együtt, az a gyermekáldást segíti, a hálószobába való. A zsákos buddha elűzi a gondokat. Szokás továbbá a hasát megsimogatni, hogy szerencsét hozzon.

Származási hely
Kína
Méret, magassága
19 cm
Méret, átmérője
13 cm
Összetétel, anyag
Rezin-műgyanta
4 500 Ft
Részletek

Buddha élete
Eredeti nevén Gautama Sziddhártha, a Sákja törzsből származott, akik a Himalája déli lankáin éltek. A család királyi rangnak örvendett, ezáltal fiatalkora a pompa és az élvetegség jegyében telt. Sziddhártha azonban beleunt a fényűzésbe, ezért 29 évesen hátat fordított családjának, és elindult a megszabadulás keresésére. Többéves remeteség és vándorlás után leült egy fügefa alá és úgy döntött, nem mozdul el onnan, amíg meg nem találja a lét szenvedő mivoltának feloldását, azaz amíg el nem éri a megszabadulást. Már az önsanyargatásig vitte a gyakorlatokat, de végül elhatározta, hogy a középutat kell járnia. Megvilágosodott. Ezután 49 napig tartózkodott a megvilágosodás helyszínén, míg kidolgozta tanításainak alapjait. Tanításait soha sem tartotta abszolútnak, csak kifejtette, hogy ő személyesen miként jött rá a dolgokra, és hogyan érte el a megszabadulást. Számos tanítványát gyűjtötte maga köré, akik később létrehozták az első buddhista közösséget, de a buddhizmus csak 100 körül kezdett el igazi vallássá válni. 80 éves korában hunyt el és elhamvasztották, majd ereklyéit 8 részre osztották. Ezen ereklyék egy jelentős része Srí Lankán található meg.

Buddhizmus
buddhizmus filozófiai, illetve gyakorlat-alapú világnézet, amely bizonyos országokban vallási irányzatok kialakulását eredményezte. Nagy mértékben Buddha tanításain alapszik, aki India észak-keleti részén élt és tanított. A buddhizmusra hagyományosan úgy tekintenek, mint a felszabadulás útjára, melyet a valóság legvégső természetének megismerésén keresztül lehet elérni.

forrás:https://terebess.hu

Adatok
Cikkszám:
A100
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek