Ha kérdésed van hívj minket! +36305697374

Sasfa, Aloefa /Oudh, Agarwood, Jinkoh/ 10 gramm
Sasfa, Aloefa /Oudh, Agarwood, Jinkoh/ 10 gramm
7 200 Ft

Sasfa, Aloefa /Oudh, Agarwood, Jinkoh/ 10 gramm

A Sasfa ősi iratokban is szerepel,mint az Istenekkel való kommunikáció segítője. Különleges illata miatt,mely jellegzetesen balzsamos a legdrágább füstölőszerek egyike.
Hosszúsága különféle: 4-10 cm 
Használata: A fát meggyújtjuk és hagyjuk, hogy legyen parazsa, majd elfújjuk a lángot és folyamatos mozgatás mellett izzásban tartjuk, különben pár másodperc alatt elalszik. Ne vízzel oltsuk el!

Soha ne hagyja felügyelet nélkül az izzó füstölő fát!

Származási hely
Indonézia
Méret, teljes hossza
10 cm
Méret, szélessége
1 cm
Gyártó
Indonézia
Termék súlya (c)
10 gramm
Vastagsága
1 mm
7 200 Ft
Részletek

SASFA 
A szantálfa a kezdők illata, a sasfa pedig a beavatottak gyémántja
A magyar nevén aloéfának vagy sasfának hívott növény sokaknak inkább az angol nevén (agarwood), vagy az arab nevén (oudh), esetleg a japán nevén (jinkoh) lehet ismerős. Ez a boroszlánfélék családjába tartozó növény India, Kambodzsa, Vietnám, Indonézia esőben gazdag őserdeiben honos, ahol rózsafának vagy paradicsomfának is hívják. Fája ősidők óta az egyik legdrágább és legkeresettebb füstölőanyag, a legjobb minőségű darabok ára még az aranyénál is magasabb, és licitálnak rá, mint pl. a szarvasgombára. A fa attól lesz igazán különleges, hogy egy bizonyos gombafajnak meg kell támadnia a fa belét / gesztjét, ami fokozottabb gyantatermelésre ösztönzi a fát (a fa védekezik, igyekszik gyógyítani magát), és ha ezt még egy fermentációs folyamat is követi (pl. évszázadokig föld alatt vagy néhány évig víz alatt hever ), akkor igazán különleges illata lesz, mely igen széles palettán mozoghat az édes, balzsamostól kezdve egészen a fanyar fűszeresig. Japánban olyannyira kedvelt füstölőszer, hogy 6 fajtáját különböztetik meg, a legfinomabbak pedig onnan ismerhetők fel, hogy elmerülnek a vízben. A legrégebbi és legdrágább ismert Jinko darab (Ranjatai) i.sz. 756-ból származik és ma a japán uralkodó család birtokában van. Az uralkodók mindig is kedvelték, hiszen a magasrendű spirituális erő, hatalom energiáját társították hozzá. Ezért az arab uralkodó családok a mai napig ragaszkodnak hozzá, hogy a számukra elkészített (természetesen személyre szóló) parfüm tartalmazzon oudh illóolajat, amely nem meglepő módon szintén a legdrágább illóolajak egyike a világon. Keleten azt tartják, hogy a sasfa segítségével könnyebben jutunk transz és más tudatállapotokba, valamint a legmagasabb tudatossági szintekre.

Adatok
Cikkszám:
Czs10
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek