Ha kérdésed van hívj minket! +36305697374

Bambuszkolomp szélcsengő közepes, sima barna 40 cm
Bambuszkolomp szélcsengő közepes, sima barna 40 cm
4 490 Ft

Bambuszkolomp szélcsengő közepes, sima barna 40 cm

Szélcsengők a negatív energiát pozitívvá fordítják, boldogságot és nyugalmat hozva a házra. Dallamos lágy hangjukkal elriasztják a rossz, ártó szellemeket, démonokat és madarakat. A Feng Shui úgy tartja, hogy a szélcsengő hatástalanítja a negatív energiákat. Amikor szélcsengőt választunk, azt vegyük meg, aminek a hangja leg kellemes a számunkra.

Származási hely
Indonézia
Méret, teljes hossza
100 cm
Méret, magassága
40 cm
Méret, szélessége
15 cm
Összetétel, anyag
Bambusz, kókuszdió
Gyártó
Indonézia
4 490 Ft
Részletekhossza, a kókusztól a bambuszkolomp aljáig: 40 cm (kézzel készült termék a méretek eltérőek lehetnek)
hossza, a kampótól a kolomp aljáig: 
65 cm (kézzel készült termék a méretek eltérőek lehetnek)
teljes hossza: 
100 cm (kézzel készült termék a méretek eltérőek lehetnek)
szélessége: 
15 cm
kókusz tető átmérője: 
12 cm
bambusz csövek átmérője: 
3 - 4 cm Ø 

 

Indiában a második században, majd kicsivel később Kínában is népszerűvé vált a szélcsengő. Kis szél harangok lógtak minden sarkon, minden pagodán. A madarak elriasztásán kívül, úgy gondolták, hogy elűz minden lappangó gonosz szellemet is, és jó szerencsét is hozz. 1100 után Kínában elkezdik az öntött harangok gyártását a képzett fém kézművesek. Ezeket elsősorban vallási szertartásokon használták.

Fémen kívül készülhet fából, üvegből, bambuszból, kagylóból, kőből, cserépből, porcelánból. A kiválasztott anyag, annak vastagsága, hőkezelése, alakja és hossza nagy hatással van a hang és a szél harangjátékára. Pl. kerámia csengőnél, minél nagyobb hőmérsékleten égetik, annál magasabb hangot kapunk. Bambuszkolompnál, pedig a hossza és átmérője határozza meg a hangját.

Mivel az alumínium a közös fém, ezért a szél harang gyakran alumíniumból készül, hogy elérjék a leghosszabb és leghangosabb hangzású harangjátékot.

Adatok
Cikkszám:
SZE02
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek